Geen vodden meer bij de kringloop!

WIJ NEMEN GEEN KAPOTTE KLEDING MEER AAN!!!!

Ook andere kapotte stoffen of stof/kleding met vlekken, nemen wij niet meer aan!
Dekbedden en kussens met vlekken OOK NIET!

EXCUUS HIERVOOR.
WE MOETEN MET ZIJN ALLEN RECYCLEN MAAR EEN BETAALBARE WIJZE, OM HET TE LATEN RECYCLEN, IS ER NIET MEER.

De “markt” is overvol. De bedrijven die inzamelen willen alleen nog goede kleding. Slechte kleding, vodden, dekbedden, beddengoed of andere stoffen met vlekken weggeven lukt niet. Onze kleding die over is, is denk ik voor een derde “vervuilt of stuk”. De rest is gewoon goede kleding. Toch lukt het ons niet om ons overschot weg te geven. Tot een maand terug kregen we nog wat geld voor wat we inleverden.
De samenwerking met kringloopbedrijven e.d. is gewoon opgezegd!

Helaas zitten de kleding-inzamelbedrijven klem, het brengt niet genoeg op om te kunnen verdienen. En dat wil iedere inzamelaar. Er is geld nodig om het bedrijf draaiende te houden en om de goede doelen te kunnen ondersteunen. Per 1 januari 2019 gaan hun kosten fors omhoog.

Gelukkig gaat een deel van onze goede kleding naar Gambia en we vinden voor de rest nog vast een goede bestemming.
Blijven we zitten met de niet goede spullen, die prima gerecycled kunnen worden, maar die we waarschijnlijk naar de vuilverbranding moeten afvoeren, tegen betaling!

Na bijna 35 jaar stimuleren van klanten om kleding e.d.. bij ons in te leveren voor recycling, moeten we nu slechte en kapot textiel gaan weigeren.
Gelukkig kunnen particulieren hun kapotte goed kwijt in de kledingbakken in de gemeente Leiden. https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/afval/afval-scheiden/textiel-en-oude-kleding-in-de-container/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *