snelle woensdag

Wat gaat de dag soms snel! Gisteren was het druk en gezellig in de winkel. Met wel wat minder vrijwilligers als normaal op de woensdag, hebben we lekker opgeruimd, schoon gemaakt en klanten geholpen.

Natuurlijk beginnen we de dag altijd met koffie/thee. Dat schoot er een beetje bij in, gelukkig was de koffie lekker en waren de klanten talrijk en gezellig.

Een vrijwilliger heeft de hele dag de spullen uit het inbreng-hok uitgesorteerd, schoongemaakt, in de winkel gezet en tussendoor nog klanten geholpen. Ze blijft hier meestal erg vrolijk onder, alleen nu was ze echt verontwaardigd. Wat trof ze aan, nou een overvolle asbak. Ze snapte niet dat iemand dat kan inleveren, “Die maak je toch even leeg! Gatver!” Wij en de aanwezige klanten waren het met haar eens.

Mijn hoofd vindt het dan nodig allerlei mogelijkheden na te gaan. De meest logische is dat iemand ging verhuizen naar het buitenland. Alles had ingepakt en nog met een volle asbak zat, die ook naar de kringloop kon. En het afval was net weggebracht en het pasje voor de container zat al in een dichte enveloppe…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *